Sportfjädrar Tillverkning

Lesjöfors har tillverkat fjädrar sedan 1852 och idag är Lesjöfors den största producenten i Europa av chassifjädrar för eftermarknaden. Vår toppmoderna fabrik är dimensionerad för att möta framtidens krav på kvalitet, flexibilitet och miljöhänsyn.

Varje fjäder tillverkas av högkvalitativt fjäderstål. Beroende av konstruktion används oljehärdad tråd eller valstråd. När oljehärdad tråd används anlöps fjädrarna i produktionen direkt efter lindningsoperationen. Fjädrar som tillverkas av valstråd härdas och anlöps efter lindningsoperationen, på så sätt får fjädern en hög hållfasthet. I båda fall erhålls en produkt som ger samma höga kvalitet och egenskaper.

Tråden kallformas i datorstyrda automatiska lindningsmaskiner. När oljehärdad tråd används så anlöps alla fjädrar. Denna behandling förbättrar utmattningsegenskaperna.

En del chassifjädrar har en eller båda ändar slipade. All slipning hos Lesjöfors görs i datorstyrda slipmaskiner.

Alla fjädrar korrosionsskyddas genom zinkfosfatering och pulverlackering. Denna teknik ger ett utmärkt korrosionsskydd även om det finns en skada eller en repa i färgytan. Metoden möter den standard som används av biltillverkare.


The Complete Spring Supplier
© 2019 Lesjöfors Automotive. All Rights Reserved.